keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kirppisaakkosia vasta-alkajille

Tuskin löytyy perhettä, jolla ei jonkin sortin varastoa pieniksi käyneitä lastentarvikkeita kaapeista löydy. Mikäli lähipiirissä ei ole ketään, kenelle tavarat lahjoittaisi, alkaakin kova miettiminen, mitä tavaroille tekisi. Tavaroiden realisoiminen rahaksi houkuttaa, mutta ensikertalaiselle voi pelkkä ajatus tuntua hankalalta ja vaivalloiselta. Kirppispaikan varaaminen saattaa epäilyttää – paljonko tavaraa pitäisi olla, ja minkälaista? Riittääkö viikko, vai pitäisikö ottaa heti monta? Mitä jos maksan enemmän vuokraa kuin saan tuloja?

Olemme taasen keränneet ”toimi näin”-listan kirppisuran aloittamisen helpottamiseksi.


K
Kokoa myyntiin menevät tavarat, jotta saat käsityksen, paljonko ja millaista tavaraa sinulla on. Puhdista lelut ja tarvikkeet, tarkista että ne ovat ehjiä ja toimivia. Pese vaatteet uudelleen, siinäkin tapauksessa, että ne on pesty ennen varastointia, jotta saat varastohajun pois. Pusseihin ja laatikoihin on usein eksynyt vähemmän hyvää tavaraa, joka on kätevä karsia uudelleenkäsittelyn yhteydessä. Jätä pois kaikki rikkinäinen, tahrainen, nukkainen, venynyt ja värjäytynyt.


V
Varaa myyntijakso kertyneen tavaramäärän perusteella. Pidempi myyntijakso on edullisempi, mutta mikäli et ole varma, kuinka pitkäksi aikaa tavarasi riittävät, kannattaa aloittaa lyhyemmällä, viikon tai kahden jaksolla, ja jatkaa varausta niin kauan kuin tavarantäydennystä on luvassa. Seesamissa voit varata paikkasi useammaksi viikoksi, mutta maksaa vaikka viikko kerrallaan. Ylimääräiset viikot voit peruuttaa, mikäli niille ei olekaan tarvetta. Myyntitakuu takaa sen, että et jää tappiolle – mikäli myyntisi jostain syystä alittaisi viikkovuokran, Seesam hyvittää erotuksen.


H
Hinnoittele tavarasi etukäteen netissä tai hae tyhjät viivakoodilaput Seesamista. Hinnoittelu on taitolaji, ja pieni harjoitus tekee mestarin. Liian pienet hinnat jättävät tuoton pieneksi, liian korkeat puolestaan hidastavat myyntiä. Yritä katsoa tavaroitasi kuin näkisit ne ensimmäistä kertaa – paljonko maksaisit niistä itse? Edullisten tavaroiden joukossa olisi hyvä olla myös jotain hintavampaa nostamassa myyntituloja. Vertailun vuoksi: 100 euron myyntiin tarvitset 100 kpl euron tai 25 kpl neljän euron tavaraa.




T
Täydennyksiä varten tavaraa olisi hyvä olla 2-3 kertaa enemmän, kuin mitä ensimmäisellä täytöllä mahtuu myyntipaikalle. Mikäli aiot myydä leluja, laita ne esille ensimmäiseksi. Lelut menevät kaupaksi yleensä parin ensimmäisen päivän aikana, jolloin tilaa vapautuu nopeasti muulle tavaralle. Samoin kalleimmat tavarat kannattaa laittaa myyntiin heti, koska niiden myyntiaika saattaa olla pidempi. Käytä hälyttimiä reilusti, niistä ei veloiteta erikseen. Hälyttimet kannattaa kiinnittää vaatteiden saumoihin tai saumavaroihin, jotta itse kankaaseen ei jäisi jälkiä. Vinkkejä myyntipaikan täyttämiseen ja esillepanoon saat täältä.



S
Seuraa myyntiäsi KirppariKallen kautta. Täydennä/vaihda tavaraa kun myynti alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä. Kun kaikki tavarantäydennykset on käytetty, voit laittaa viimeisiksi päiviksi alennuksen valitsemallasi prosentilla. Poimi pois kaikki mitä et halua alennuksella myydä, sillä kassajärjestelmään syötetty alennusprosentti toimii ”kaikki tai ei mitään” –periaatteella.

M
Myymättä jääneistä tavaroista ei välttämättä kannata irrottaa hintalappuja. Uuden varaston kerryttyä voit varata saman paikan uudestaan ja käyttää samoja hintalappuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.