torstai 22. elokuuta 2013

Toppavaatevallankumous

Kesä on väistymässä syksyksi, ja tämä näkyy myös Seesamissa. Ostoskoreista löytyy nyt neuleita, fleeceä, farkkuja, sadeasuja ja välikauden ulkovaatteita. Vaikka syksy on vasta aluillaan, ovat toppavaatteetkin jo tietoisten kirppariostajien ostoslistoilla. Niiden hankinnan kanssa onkin hyvä olla ajoissa, niin ehtii talveksi saamaan juuri sen toivotun merkin, mallin tai kuosin, ehkä täysin uudenveroisena jopa.

Se, minne Seesamissa kannattaa ulkovaateostoksille suunnata, on myymälämme yläkerta, jonka välikausi- ja toppavaatteet ovatkin pikkuhiljaa jo vallanneet. Valikoima vaihtuu lähes päivittäin, joten jos heti ei löydy sopivaa, kannattaa tarjonta tulla tarkistamaan muutaman päivän päästä uudelleen. Seesamilla on ilo tarjota ulkopukuja myös isommille lapsille; kokohaitarimme kattaa koot 50 cm:sta aina 170 cm asti.

Itsepalvelumyyjillemme tiedoksi - yläkerta on yhteiskäytössä ja näin myyntipisteessäsi jää enemmän tilaa muiden vaatteiden ja tavaroiden esillepanoon.  Ulkovaatteet yläkerrassa on järjestetty kokojen mukaan,
jotta oikean puvun löytäminen olisi helpompaa. 


Huomioitavaa myyjille

Ulkopukuihin kannattaa askarrella hintalaput pahvista ja narusta, jotta laput pysyvät kiinni myyntihetkeen asti. Mikäli haluat laittaa hinnan erikseen takille ja housuille, laita ne eri henkareille. Näin ei synny väärinkäsityksiä ostajalle, eikä pukua myydä vahingossa kokonaisuutena. 


Tarkista puvun kunto vielä kertaalleen ennen myyntiin laittamista, jotta niistä olisi iloa vielä seuraavallekin käyttäjälle. Pieni tahra ja lika ei välttämättä haittaa, mutta reikäisiä pukuja ei kannata tuoda myyntiin - erityisesti polvien kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Sadeasujen kangasta kannattaa testimielessä venyttää. Silloin tulevat esiin myös pienet halkeamat, jotka muuten jäävät helposti huomaamatta. Tarkista myös, että haalareiden ja takkien huput ovat paikoillaan. Puuttuva huppu laskee tuotteen hintaa.

Osviittaa hinnoitteluun: Priimakuntoiset puvut (ei juuri käytön jälkiä polvissa eikä jalkalenkeissä) noin 30 - 50 % alkuperäisestä hinnasta. Mitä enemmän karheumaa ja kulumaa polvissa, tahraa, likaa tai muuta käytön jälkeä, sen alempi hinta. Myös puuttuvat huput, rikkinäiset jalkalenkit ja usea pesukerta (kärsinyt toppaus) alentavat hintaa. Enemmänkin elämää nähneille haalareille on kyllä kysyntää pihapukuina, kunhan ne ovat ehjät. Hintaa näillä on yleensä 3-5 euroa. Hintaa nostavia tekijöitä puolestaan ovat suurta suosiota nauttivat merkit sekä poikkeuksellisen kiva ulkonäkö ja värikkyys. 

Hälyttimet kannattaa laittaa varsinkin kalliimpiin pukuihin. Hälyttimiä saa hakea veloituksetta kassalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.