perjantai 4. lokakuuta 2013

Päivä Seesamissa


On aurinkoinen ja tuikitavallinen tiistaiaamu Kaarinassa, ja edessä uusi päivä Seesamissa.  klo 9.00  
Iida saapuu paikalle, herättää tietojärjestelmät, keittää juhlamokat ja ryhtyy imuroimaan.

Töitä on mukava tehdä ja asiakkaidenkin tulla, kun on puhdasta ja raikasta, eivätkä turhat pölypallot nurkissa pyöri.

klo 9.50 
Seesam avautuu kymmeneltä, mutta ovi avataan jo nyt, koska oven takana on jo pari äitiä rattaineen odottamassa. Yksi uusi täyspalveluasiakaskin
tuo ison kassillisen tavaraa.klo 10.00 

Satu tulee töihin juuri sopivasti, kun kolme uutta myyjää aloittelee myyntipisteen täydennystä, ja tarvitsee apua esillepanon suunnitteluun. 

Onko hyllyjä riittävästi? Entä sopivasti tankoja? Myyntipaikka muokataan niin, että se sopii tuotuun tavaraan – hyllyjä leluille ja kirjoille, tankoja eri mittaisille vaatteille. 


Muutama isompi tavara ja toppapuku lähtevät myyntipisteeltä yläkertaan väljemmille vesille.


klo 10.30
Pientä ruuhkaa kassalla. Päivän ensimmäiset tavarat lähtevät jo uusiin koteihin ja samalla muutama asiakas haluaa varata itselleen myyntipaikan. Parin ostoskoriin päätyneen tuotteen hintalaput ovat pudonneet jonnekin matkanvarrelle. Laput kuitenkin löytyvät pienen hakemisen jälkeen ja kaikki hoituu parhain päin. Puhelin soi - onko teillä kantoreppuja? Entä rintapumppuja? Pienellä etsimisellä nekin löytyvät.


Terhi ja Petteri tulevat käymään pikkuisen Niilon kanssa ja tuovat samalla isot satsit hinnoiteltua tavaraa – mitä kaikkea ihanaa olisikaan tehnyt mieli ostaa itselle.

klo 12.00 
Äitiryhmä on kokoontunut Seesamin kahvioon kahvikupposen ääreen. Viime tapaamisesta onkin vierähtänyt aikaa, kuulumisia on mukava vaihtaa samalla kun vauvat saavat maito- ja pilttitäydennykset. 

Joku nukahtaakin ja mikäs sen sopivampaa - äiskä pääsee kiertelemään rauhassa.

Onnellisia ilmeitä kassalla – pitkään etsintälistalla ollut tavara on vihdoin löytynyt ja joku toinen taas on säästänyt ison summan löytämällä juuri sopivan ulkopuvun talveksi. Pieni tyttö on onnellinen ensimmäisistä luistimista. Tulisi talvi pian!
klo 13.00
Yksi asiakkaista ihmettelee, kuinka vaunut saadaan kasaan. Hetki mietitään yhdessä, kokeillaan eri vipuja, kunnes se oikea vihdoin löytyy. Vaunut lähtevät uuteen kotiin kohti uusia seikkailuja.

Ihania asukokonaisuuksia tangoilla, nämä on pakko saada facebookiin! Satu kuvaa ja osa kuvausrekvisiittaa ehtii lähteä jo ostajien matkaan ennen nettiin päätymistään. Onneksi kuvattavaa riittää.


klo 14.00
Vuoron vaihto: Satu ja Iida heittävät pallon Mikaelalle ja Agatalle. 

Etä- ja täyspalveluasiakkaiden hyllyt täytyy siivota, samalla ehostetaan vähän muitakin paikkoja. 

Kukatkin voisi kastella. Uusi kahvisatsi laitetaan porisemaan. 
Nyt maistuisi pieni suklaa…


klo 15.00 
Aika valmistella seuraavana päivänä myyntinsä aloittavat myyntipaikat. Pölyt pyyhitään, ja tangot ja hyllyt vaihdetaan aloitusasentoon. Tästä ne on helppo muokata, mikäli tankoa tai hyllyä tarvitaan lisää.
klo 16.00
Leikkipaikalla kuhisee, pienet seinäkiipeilijät testailevat voimiaan ja palikat kohoavat torneiksi ja romahtavat taas alas. Nesteytystä kaivataan, pillimehuja vilahtelee kassalla.

klo 16.30 
Kassalle kertyy jonoa, paljon ostoksia ja jokunen uusi varaus. Joku haluaa jo kovasti kotiin, mutta onneksi toisen kassan avaaminen pelastaa tilanteen ja jono saadaan pian purettua. Puhelin soi, aina ei ehdi vastaamaan vaikka haluaisi.

klo 17.30 
Parilla asiakkaalla myyntijakso on päättynyt ja on tilityksen aika. Myyntiä on kertynyt kivasti, mutta summa ei tule yllätyksenä, sillä myyntiä on päästy seuraamaan kotoa käsin. Ihaninta on, että myymättä jääneitä tavaroita on huomattavasti vähemmän kuin mitä niitä on tuotu. Ja nämäkin voi jättää seuraavaan kertaan sitten. Saahan varata saman pöydän?

klo 18.20 
Viimeiset asiakkaat lähtevät, kassa lasketaan ja paikat laitetaan kuntoon ennen kotiinlähtöä. Kaikki on kunnossa seuraavaa päivää varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.