lauantai 11. lokakuuta 2014

Näin hinnoittelet kirppiksellä OSA1

Talvisesongin kynnyksellä on hyvä taas kertailla hinnoitteluun ja hintalappuihin liittyviä saloja. Tässä ensimmäisessä osassa keskitymme tuotteista kadonneiden hintalappujen ja hintalaputtomien tuotteiden silloin tällöin esiintyvään ilmiöön, joka on harmillinen niin myyjälle kuin ostajallekin. Kiinnittämällä huomiota tuotteen nimeämiseen sekä lapun kiinnitykseen varmistat siltäkin osin itsellesi mahdollisimman hyvän myynnin.


Nimeä tuotteet!
Jokainen tuote kannattaa nimetä tarkkaan – mitä tarkemmin kuvailet tuotteet, sen pienempi riski, että hintalappu vaihtuu tai vaihdetaan toiseen tuotteeseen. Tavaran nimeämiseen kannattaa käyttää mahdollisimman monta kuvailevaa tekijää, esimerkiksi merkki, väri, kuva, kategoria (paita, mekko, housut tms) ja koko. Nimeä kuvailevasti erityisesti halvat tuotteet, joiden hintalappu voisi houkuttaa vaihtamaan sen toiseen tuotteeseen. Tuotteen voit kuvailla esim. näin: mekko sametti pun98 tai Reima haalari 104. Kirpparikallella hinnoitellessa riville mahtuu 20 merkkiä, joten lyhennellen sanoja saa myös kokomerkinnän mukaan, mikä on asiakasta helpottava juttu.

Kiinnitä hintalaput!
Liimalaput eivät kiinnity pitävästi liukkaisiin pintoihin, joten ulkovaatteisiin, kenkiin ja leluihin kannattaa laput kiinnittää narua ja pahvilappua apuna käyttäen. Arvoikkaissa tuotteissa pahville kiinnitetty hintalappu kannattaa vielä päällystää molemmin puolin kontaktimuovilla ja kiinnittää se tuotteeseen neulahälyttimen avulla, näin hintalapun repiminen ja vaihtaminen on miltei mahdotonta. 

Mikäli taitat hintalapun niskalenkin, narun, tms. ympärille, huomioi, ettet taita keskeltä viivakoodia, koska silloin koodin luku kassalla ei onnistu. Oikein taitettuna tämä on hyvä pika-apu, jos et ole erillisiä pahvilappuja huomannut askarrella.

ÄLÄ NIDO hintalappuja vaatteeseen, niitit jättävät kankaaseen pahat reiät! Nitojaa voi korkeintaan käyttää silloin, jos kiinnittää hintalapun esimerkiksi pesulappuun, ei siis suoraan vaatteeseen.


Suojaa hälyttimillä
Hälyttimiä kannattaa käyttää runsaasti, Seesamissa niistä ei veloiteta erikseen. Huomioithan, että hälyttimen neula tekee helposti reiän kankaaseen, joten kiinnitä hälytin vain saumaan, vetoketjun lenkkiin tai muuhun kiinnityksen kestävään kohtaan, ei koskaan suoraan kankaaseen (poikkeuksena harvat kankaat, kuten neuleet). Käytä vaijerihälyttimiä ainoastaan silloin, jos neulakiinnitys ei onnistu. 


Seuraavassa Näin hinnoittelet kirppiksellä -osassa annamme vinkkejä myyvään hinnoitteluun. Pysy siis linjoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.