maanantai 19. toukokuuta 2014

Kirppismyyntiä oikealla ajoituksella

Onnistunut kirpputorimyynti johtuu monesta tekijästä. Yksi niistä on oikea ajoitus, eli tavaran myynti oikean sesongin aikana. Pieneksi käyneitä kesävaatteita tai polkupyöriä ei esimerkiksi kannata myydä syksyllä, eikä toppapukuja keväällä. Kokeneet kirppismyyjät varmistavatkin hyvän tienestin varaamalla myyntipaikan 2-4 kertaa vuodessa, ja myyvät aina sesonkiin sopivaa tavaraa. Olemme keränneet tähän muutaman ajoitusvinkin myyjille avuksi.KESÄVAATTEET
Kesävaatteita ja -kenkiä alkaa mennä kaupaksi jo lopputalvesta kun etelään matkaavat huomaavat edelliskesän varusteiden käyneen pieneksi. Kesävaatteiden kysyntä kasvaa entisestään heti maaliskuun alusta, mutta ehdottomasti eniten niitä menee kaupaksi kesäkuun alusta heinäkuun puoleenväliin – silloin myyntipaikat tyhjenevät alta aikayksikön sortseista, teepaidoista, mekoista ja sandaaleista. Kesä on (kirppismaailmassa poikkeuksellisesti) erittäin vilkasta aikaa Seesamissa, kun muualta Suomesta tulevat mökkituristit  pysähtyvät ohiajaessaan tekemään löytöjä ja Lihakaupan grilliherkut houkuttelevat myös paikalliset paikalle ennen jokaista viikonloppua. Moni myyjä haluaakin myymään nimenomaan juuri heinäkuussa, jolloin kaupaksi menee paljon kaikkea - viimeisiä kesävaatteita haetaan, mutta tulevan syksyn ja talven hankinnat ovat ykkösenä jo lomansa pitäneiden ostoslistalla.


LÄMPIMÄT SISÄVAATTEET
Lämpimämpien sisävaatteiden sekä syys- ja talvikenkien kysyntä alkaa heinäkuun puolestavälistä, kun kesälomat on monien osalta pidetty ja koulun/päiväkodin aloitus häämöttää taas mielessä. Suurimmat ostokset tehdään hyvissä ajoin, heinäkuun puolestavälistä elokuun puoleenväliin. Elokuun aikana (erityisesti koulujenalkuviikolla!) tehdään koko vuoden myyntiennätykset ja myynnit ovatkin silloin ihan omaa luokkaansa. Monet ostavat koko tulevan talven varusteet kerralla, eikä kaksi täyttä ostoskärryllistä tavaraa per asiakas näinä viikkoina ole mikään harvinainen näky. Sisävaatteille on toki kysyntää ympäri vuoden, ja ne muodostavatkin kirppismyynnin vankan perustan.


TOPPAPUVUT
Ulkopuvuissa on yleensä eniten rahaa kiinni sekä myös parhaimmat tienestimahdollisuudet, joten niiden myynti kannattaa ehdottomasti ajoittaa oikeaan hetkeen. Ja paras hetki onkin yllättävän aikaisin! Ulkopukusesonki käynnistyy nimittäin jo heinäkuun lopussa, jolloin ennakoivimmat perheet ostavat puvun kun oikea tulee vastaan. Kiivain myynti tapahtuu elokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin, siis hyvissä ajoin ennen ilmojen kylmenemistä. Tämä on paras aika myydä erityisesti laadukkaat ja hintavat puvut, sillä puvuista saa juuri silloin parhaan hinnan. Kevättalvea kohti ulkovaatteiden myynti hiipuu, mutta toisaalta silloin tulee kysyntää myös muutaman euron ”pihahaalareille” pieneksikäyneiden tai rikkimenneiden tilalle, joilla selvitään talven viimeisistä viikoista. Laadukkaat puvut menevät kyllä vaikka kesälläkin kaupaksi, jos hinta on todella edullinen.

VÄLIKAUSIPUVUT
Välikausipukuja ja -kenkiä menee eniten kaupaksi elo-syyskuussa ja uudestaan keväämmällä, helmi-maaliskuussa. Ulkopuvuissa kannattaa olla erityisen tarkkana sesongin kanssa, sillä väärän sesongin aikana ne vievät myyntipaikalta tilaa muilta, mahdollisesti myyvemmiltä tuotteilta.

TALVIURHEILUVÄLINEET
Talviurheiluvälineet, kuten sukset, luistimet ja pulkat ovat aika tiukasti sidoksissa pakkas- ja lumitilanteeseen.Ensilumen tultua suksien ja pulkkien kysyntä kasvaa räjähdysmäisiin mittoihin, ja pakkasilla luistimia myydään kymmeniä pareja päivässä. Luistimille ja kypäröille on kysyntää myös syyskuun alussa luistelukoulujen alkaessa.

LELUT
Lelut käyvät hyvin kaupaksi ympäri vuoden, mutta aivan erityisen huima kysyntä niille on joulun alla, marras-joulukuussa, ja hurjin myyntipiikki on jouluviikolla. Lelujen hintataso myös nousee tähän aikaan ja hyväkuntoisista leluista ja kirjoista ollaan valmiita maksamaan tavallista enemmän. Muita joulunalushittejä ovat juhlavaatteet ja –kengät sekä sesonkiaiheiset vaatteet.

RATTAAT JA MATKASÄNGYT
Näiden suurin menekki on kevät ja alkukesä, jolloin varusteita etsitään kesäreissuja varten. Kevät on myös ehdottomasti paras aika myydä pieneksi käyneet polkupyörät. Turvaistuimiakin kysellään eniten alkukesästä. Mikäli myyntipaikallesi tulee isompaa tavaraa (pyöriä, rattaita), kannattaa silloin varata isompi seinäpaikka johon mahtuu hyvin niin pienempää kuin isompaakin tavaraa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.