keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Näin hinnoittelet kirppiksellä OSA II

Leluja myyntiin kirppikselle

Joulun lähestyessä hitaasti mutta varmasti yhä useampi perhe miettii joululahjaostojen ekologisuutta. Monilla leluilla leikitään vain lyhyen aikaa, joten meillä Seesamissa on tarjolla paljon hyväkuntoista tavaraa, joka kestää hyvin vielä seuraavatkin leikkijät. Kierrätetyt lelut myös säästävät kukkaroa, kun monikaan lelu ei maksa muutamaa euroa enempää.

Seesamin blogin tämän kertainen aihe liittyy lelumyyntiin myyjän näkökannalta: mitä ottaa huomioon lelujen esillepanossa, pakkaamisessa ja hinnoittelussa. Lelumyyntiin pätevät yleisesti ottaen tietenkin samat säännöt kuin muihinkin tuotteisiin, joten myyntiin kannattaa tuoda vain puhdasta, ehjää ja ehdottomasti toimivaa tavaraa. Muutama erityisseikka on kuitenkin hyvä ottaa huomioon.


Avainasemassa minigrippussit ja toimivat paristot


Useista osista koostuvat lelut tai pelit tuottavat monesti päänvaivaa; ideanahan on, ettei tärkeitä osia menisi hukkaan. Paljon pieniä osia sisältävät lelut onkin viisainta laittaa kirkkaisiin "minigrippusseihin", isot kokonaisuudet taas pakata esimerkiksi kelmun sisään. Pelit ja palapelit kannattaa tarkistaa ennen myyntiin laittoa ja varmistaa, että kaikki osat ovat varmasti tallella.

Pelinappulat ja palapelien palaset kannattaa vielä pakata minigrippussiin, jotta mitään ei mene hukkaan pakkauksia avattaessa. Kannattaa huomioida, että pelejä ei voi myydä ilman peli- tai käyttöohjeita. Palapelien hinnat liikkuvat 1-4 eurossa, lautapelien 1-10 eurossa (kallimmat pelit esimerkiksi vuoden peli –voittajia, Lego-pelejä)HUOM! Sähköiset ja elektroniset lelut vaativat ehdottomasti toimivat paristot, muuten niiden testaus ennen ostopäätöstä on mahdotonta. Pattereiden puuttuminen laskee lelun arvon 1-2 euroon lelun ovh:sta riippumatta.


Eri lelujen kysynnässä eroja


Pehmolelujen tuomista myyntiin kannattaa harkita – käytössä nuhjaantunut pehmo ei kaunista myyntipaikkaa. Kaupaksi käyvät suositut hahmot (esimerkiksi muumit, angry birdsit), nekin vain erittäin siistissä kunnossa. Pehmolelujen hinta liikkuu 0,5- 5 euron välillä.

Legot pysyvät hyvin arvossaan myös käytettyinä. Legojen hinnoittelussa kannattaa ottaa huomioon myyntitapa. Parhaan hinnan saa valmiiksi kootusta setistä, jossa on kokoamisohjeet tallella - tällöin ostaja näkee, että palaset ovat tallella.

Joihinkin setteihin lasketaan myös keräilyarvo, esimerkiksi jos kokonaisuutta ei enää myydä kaupoissa.

Toinen tapa on myydä irrallisia palikoita pussitettuna, jolloin hinta määräytyy pussin koon mukaan.

Erityisen kysyttyjä ovat Duplo-legot.

Esillepano 


Lelut menevät kaupaksi yleensä nopeasti, joten ne kannattaa aina laittaa esille ensimmäiseksi.

Yleensä ohjeeksi annetaan, että lelut kannattaa sijoittaa pienten lasten silmien korkeudelle, mutta muutama seikka on hyvä huomioida tässäkin. Herkästi rikkoutuvat lelut kannattaa ehdottomasti nostaa ylähyllyille pienten uteliaiden sormien ulottumattomiin. Mikäli tällaisia leluja on paljon, hyllynreunaan kannattaa kiinnittää lappu, jossa pyydetään, etteivät vanhemmat antaisi lasten leikkiä myynnissä olevilla leluilla – tämä kun ei nimittäin ole itsestäänselvyys kaikille. Aukirevityt pakkaukset ja hukkuneet pikkuosat ovat myyjälle harmillinen juttu.


HintaesimerkkejäBarbit tai muut vastaavat nuket 2-5 e riippuen tukan kunnosta sekä vaatteiden laadusta ja määrästä

Baby Born tai muut vastaavat nuket 3-15 e riippuen nuken kunnosta sekä lisävarusteiden/vaatteiden määrästä

Littlest pet shop, My Little Pony tai muut vastaavat hahmot 1- 4 e/hahmo

Vauvalelut esim. FicherPrice, LaMaze 1-5 e (huomioi patterit!)

Tomi Traktori tai muun vastaavan sarjan autot 3-7€

Hot Wheels tai vastaavat pikkuautot 1-3€
Kirjat 1-5€
Suositut kirjasarjat, kuten Mauri Kunnaksen kirjat 5-10€Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.