tiistai 9. helmikuuta 2016

Kirppispaikka kaverin kanssa


Tiesitkö, että Seesamista on mahdollista varata myyntipaikka kaverin kanssa? Kaveripaikka toimii niin, että molemmat kaverit voivat hoitaa omat maksut ja tilitykset omilla, erillisillä asiakasnumeroillaan sekä seurata myyntejään omilla tileillään Kirpparikallessa. Se, että saa kaverin mukaan, saattaa varsinkin ensikertalaisilla madaltaa kirppispaikan varaamiskynnystä. Parhaimmillaan kaveripaikka on huippujuttu, tavaraa ei tarvitse hinnoitella kasoittain, vuokra puolittuu ja paikan siistimisvuorotkin voi jakaa.

Milloin kannattaa jakaa paikka kaverin kanssa?

Kaveripaikka toimiikin parhaiten silloin, kun myytävää tavaraa on liian vähän kokonaiselle paikalle – paikan voi jakaa kaverin kanssa kahtia niin, että molemmat ottavat oman puolikkaansa. Seesamin muokattavat kalusteet takaavat sen, että kaverit saavat juuri sellaisen hylly-tanko-kokoonpanon omalle puolikkaalleen, että se sopii kummankin tavaroille. Mikäli oma puolikas tulee pian tyhjän ja kalutun näköiseksi, kaveri voi siirtää omia tavaroitaan täydentämään tyhjiä tankoja ja hyllyjä ja edistää näin myös kaverin tavaroiden myyntiä.


Kaveripaikan kompastuskivet

Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaveripaikalla on myös monta kompastuskiveä. Vuokran puoliintuminen voi nimittäin houkutella silloinkin, kun puolikas paikka ei muuten olisi järkevä ratkaisu. Mikäli molemmilla kavereilla on paljon tavaraa, paikka tulee usein aivan liian täyteen ja lopputulos on sekava. Sekavuus korostuu, jos molemmilla on täysin erilaista tai erikokoista tavaraa. Liian täysi paikka kostautuu helposti myynnin suuruudessa. 

Mikäli tavaraa on paljon, parempi vaihtoehto on vuokrata oma myyntipaikka, jolloin myynti voi muodostua moninkertaiseksi verrattuna kaveripaikan myyntiin. Omalla paikalla saa myytyä melkeinpä aina enemmän tarvaraa paljon lyhyemmässä ajassa - kuviteltu säästö onkin usein vain näennäinen. 

Jos projektiin haluaa kuitenkin kaverin seuraksi, yksi hyvä vaihtoehto on ottaa molemmille omat, esimerkiksi vierekkäiset myyntipaikat, joita voi vuorotellen käydä järjestelemässä.

Tiivistetysti: Kaveripaikka toimii kun molemilla kavereilla on vähän tavaraa (max. yksi ikeakassillinen / kaveri). Muussa tapauksessa oma myyntipaikka on huomattavasti tuottoisampi ratkaisu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.