torstai 15. elokuuta 2013

Luokkien ja seurojen varainkeruu

Seesam tarjoaa luokille ja seuroille mukavan ja helpon varainhankintatavan, joka ei edellytä ovelta ovelle -myymistä, eikä naapureiden ja sukulaisten kyllästämistä tarpeettomilla tavaroilla. Vuokraamalla luokalle tai seuralle itsepalvelupaikan laitatte hyvää tavaraa kiertoon uusien omistajien iloksi, ja yhteiseen kassaan kilahtelee mukavasti rahaa.

Varainhankinnan aloittamisen helpottamiseksi olemme keränneet tähän ohjeita ja vinkkejä, joilla varainkeruu sujuu mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.
  1. Myyntijakson varauksen voi tehdä sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Seuran tai luokan myyntijakson aikana ei yleensä ole tavarantäydennyksistä pulaa, joten jakso kannattaa suosiolla varata heti vähintään neljän viikon mittaiseksi. Kannattaa varata mieluummin vähän liikaa kuin liian vähän viikkoja – ylimääräiset saa aina peruuttaa, mikäli niitä ei tarvitakaan.
  2. Prosessin koordinointia varten kannattaa heti valita yksi tai useampi henkilö. Koordinaattorit voivat myös vaihtua viikoittain. Pääasia on, että työnjaosta tehdään mahdollisimman selkeä.
  3. Jokaisen perheen lahjoittama tavaramäärä sovitaan. Seesamin suositus on luokan/seuran koosta riippuen alkuun noin 10-30 tavaraa/perhe – lisää voi aina tuoda jos näyttää siltä, että tavaraa on liian vähän. Määrä saattaa kuulostaa pieneltä, mutta on parempi tuoda pieni määrä hyvin laadukasta tavaraa, kuin iso säkki sellaista, mikä ei mene kaupaksi. Kannattaa huomioida, että hyvälaatuisten lelujen kiertonopeus on vaatteita suurempi, ja leluhyllyt kaipaavat täydennystä yleensä jo päivän parin päivän sisällä myyntiin tuomisesta. Vinkit hyvään kirppismyyntiin löytyvät täältä. Huom! kaikki eivät välttämättä ole kokeneita kirppismyyjiä, joten ohjeet ja vinkit kannattaa luetuttaa kaikilla osallistujilla.
  4. Varauksen yhteydessä saadut tunnukset KirppariKalle-järjestelmään on hyvä antaa kaikille osallistujille. Ohjeita KirppariKallen käyttöön löytyy täältä. Luokka/seura voi esimerkiksi sopia, että jokainen perhe nimeää netissä itselleen yhden hintalappuarkin (esimerkiksi oppilaan/seuran jäsenen nimellä). Näin nähdään, ketkä ovat mukana toiminnassa. Myyntiin tuodut tuotteet voi nimetä ja hinnoitella arkkiin netissä (arkissa on 30 hintalappua). Valmiiksi nimetyt ja hinnoitellut arkit tulostetaan Seesamissa. Oma arkki löytyy helposti nimellä, kun oma myyntivuoro koittaa.
  5. Sopikaa tavarantuontivuorot. Ensimmäiselle viikolle esim. 3 perhettä, seuraavalle kaksi – samalla kun uudet perheet tuovat tavaroitaan, voi myyntipöydän katsoa läpi ja poimia pois sellaista, mikä ei näytä menevän kaupaksi. Tällä estetään pöytää täyttymästä liiaksi, ja näin edesautetaan hyvää myyntiä.
  6. Jatkuvat tavarantäydennykset takaavat hyvän myynnin, joten jatkaa voi niin kauan, kuin innostusta riittää. Rahat tilitetään luokan/seuran tilille myyntijakson päätteeksi.

Seesamin portaita pitkin Korkeasaareen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestäsi. Kommentit tulevat näkyviin parin päivän viiveellä.